„Ој, Негбино, родни крају“

            У петак, 28. априла 2017, у издвојеном одељењу наше школе у Негбини, одржана је промоција прве збирке песама нашег ученика осмог разреда, Боривоја Илића- „Ој, Негбино, родни крају.“

            Боривоје Илић се дуго бави певањем извика, а таленат за писање пронашао је у себи недавно и одлучио је да све своје песме скупи на једно место- у књигу.

            Већина његових песама је написана за компоновање, певање уз гусле или извика.

            У својим песмама, Боривоје говори махом о свом завичају, домовини, а присутни су и мотиви мајке, одласка из родног краја, стари обичаји, прела, комишања.

            Све песме у овој збирци се могу поделити на неколико циклуса, а то су завичајне песме, љубавне, породичне и обичајне. У својим песмама, млади песник говори и о празницима у Срба и свим обичајима који их прате.

            Иако се не може рећи да су све песме из ове збирке уметнички успеле, свакако се мора похвалити велики Боривојев  труд и велики рад на свом хобију, а то је писање обојено љубављу према традицији и родном крају.

            На промоцији су говорили наставници српског језика, Жељко Живковић и Данка Ивановић, као и сам песник. Боривојеви другови из школе су читали песме, а припремили су и презентацију у којој су присутни могли да виде песниково одрастање и бројне награде које је освајао на различитим фестивалима. Наставница ликовне културе, Весна Миливојевић, осмислила је сценографију за промоцију, која је била у етно стилу и у складу са представљеним песништвом.

            Промоцију су подржали бројни наставници и мештани који су су присуствовали првом представљању негбинског песника.

 

ojnegbino123