Распоред наставе на каналима РТС-а

 

На следећем линку, налази се распоред наставе за све разреде основне школе.

РАСПОРЕД НАСТАВЕ

Такође, клик на банер који се налази на врху насловне стране сајта одвешће вас до дела сајта Министарства просвете, науке и технолошког развоја на ком је приказан распоред наставе за основну школу.

Од уторка, 17. марта 2020. године, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе.


Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на наведеном линку.


За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по 2 часа дневно.


За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по 3 часа дневно, од којих ће два увек бити српски и математика, а трећи час биће један од предмета који се полаже на завршном испиту.
Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредног дана. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене садржаје, наведено је у допису.
Поред ових платформи, наставницима и ученицима на располагању је велики број онлајн платформи (Viber, Zoom, Microsoft Teams) , као и национална платформа за онлајн учење Моја школа.
У наредним данима, даваћемо нова упутства.