Skip to content

„Мали Пјер“- награда са Републичког такмичења!

Данас је на Филозофском факултету Универзитета у Београду свечано отворена Републичка изложба награђених радова са Такмичења за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер“.

Од 341 рада у категорији старијих разреда, међу 13 награђених јесте и рад наше Лидије Илић, ученице 5. разреда из издвојеног одељења у Негбини. Лидија је освојила треће место у великој конкуренцији, а данас је са наставницом ликовне културе Весном Миливојевић Јоксимовић провела незабораван дан у Београду и преузела заслужене награде.

Не сумњамо да ће све оно што је данас видела у главном граду у Лидији пробудити неку нову инспирацију за још занимљивије карикатуре.

Наравно, када пишемо о „Малом Пјеру“ не можемо да још једанпут не поменемо наставницу ликовног, Весну Миливојевић Јоксимовић, чији рад, преданост и истрајност треба да буду пример свакоме ко се бави овом професијом.

Надамо се и да је један овакав успех довољан показатељ да без обзира на број ученика рад у сеоским школама и те како има смисла, и да је све могуће ако се уложи довољно љубави и енергије.

Уживајте у галерији фотографија које су Весна и Лидија поделиле са нама!

© 2018 – 2024 Основна школа "Гојко Друловић"